עבודה על סולם - כל תקנות הבטיחות

עבודה על סולם יכולה להיות מסוכנת. ישנם סולמות בגבהים שונים, אתרי העבודה יכולים להיות שונים זה מזה במהות שלהם ובתנאי השטח שלהם וכמובן שמי שעולה על סולם תחזוקה עושה זאת לצורך ביצוע משימה או עבודה ולכן חייב לשמור על שיווי משקל ועל דרך נכונה לעמוד על הסולם ולעבוד באותו הזמן. על מנת לשמור על הבטיחות והביטחון של מי שעולה על סולם ישנן לא מעט תקנות בטיחות שאינן המלצות אלא חובה לפעול על פיהן וכך לשמור על שלומו של העובד. אין זה מובן מאליו לעלות על סולם ולרדת ממנו כמו שצריך ולכן יש כמה פעולות מקדימות שצריך לבצע בסולם מסילה, במה, תחזוקה או כל סוג של סולם, כמו גם בעת השהייה עליו. כאשר מכירים את התקנות ופועלים על פיהן – ללא ספק אפשר לשמור על סביבת עבודה בטוחה ונכונה. אז מהן אותן תקנות בטיחות?

 עבודה על סולם

תקנות הבטיחות הנוגעות לעבודה על סולם

חלק מהתקנות האלה אולי ייראו ויישמעו כברורות מאליהן אך כמובן שלא תמיד אפשר להסתמך על הגיון בריא של בני האדם ולכן חשוב להבין מה אומרות התקנות הרשמיות ולהנחות את העובדים בדיוק על פי ההנחיות האלה, להלן התקנות –

  • שתי הרגליים של הסולם חייבות להיות נקיות ויבשות, להיות מונחות על משטח יציב, ישר ומאוזן ולהיות פתוחות באופן מקסימלי.
  • אין לאפשר טיפוס בסולם עד לגובהו המקסימלי אלא כמטר מתחת לגובה זה (בדרך זו יכול העובד לעמוד על הסולם שגופו והסולחן חופפים זה לזה).
  • על העובד לנעול נעלי בטיחות בעלות סוליה שמונעת החלקה וקסדת מגן על ראשו.
  • העובד צריך להיות רתום למנגנון או מערכת למניעת נפילה, כאלה שמתאימים למבנה הגוף שלו.
  • העבודות שיבוצעו יהיו קרובות לגופו של העובד על מנת שהוא לא יצטרך להטות את גופו וכך לאבד את שיווי המשקל.
  • העלייה בסולם תתבצע כשהידיים פנויות מכל חפץ וכשהמבט פונה אל הסולם (אין לעלות בסולם כשהגב מופנה אליו).
  • בסביבת הצבתו של הסולם לא יוצבו או יונחו חפצים גדולים שעלולים להזיז את הסולם ממקומו או לפגוע בשיווי המשקל של מי שעומד עליו. במידת הצורך יוצב אדם בסמוך לבסיס הסולם לשמירה.
  • במידה ודרוש סולם לשם ביצוע עבודות חשמל – חייב להיות הסולם עשוי מחומרים מבודדי חשמל (עץ ברוב המקרים).

תקנות אלה, כאמור, אינן המלצות ויש להסתמך עליהן ולוודא שהעובדים שעובדים בגובה מודעים אליהן ופועלים בדיוק על פי מה שמצוין בהן. כך אפשר יהיה לשמור על הבטיחות ושלומם של העובדים ולא יהיה חשש לסיכון או סכנה באתר העבודה, שממילא עלול לזמן סכנות או סיכונים כאלה ואחרים. תמיד אפשר ומומלץ לפנות אל מנהל אתר העבודה כדי להתייעץ, לוודא שהתקנות נשמרות ולדעת ששלומם של העובדים באתר מובטח.

למאמרים נוספים שאולי יעניינו אתכם:

דלג לתוכן מרכזי